Kære Venner, så blev det tid til marts nyhedsbrevet.
Her er aktiviteter for marts/april, og så er der en opdateret aktivitetskalender for 2023.
Vær opmærksom på, at der er lidt ændringer i forhold til den aktivitetskalender der blev uddelt på generalforsamlingen. Der er kommet nye datoer på nørkleaftener samt vores tur til middelaldercentret i Nykøbing, og så har vi aflyst den ekstra bannerdag den 11/3. Men – der er jo alligevel masser af aktiviteter som vi jo faktisk skal lave i marts/april, man bliver næsten helt forpustet.
Medlemsdag lørdag den 4. marts, kl. 9:30.
Vennekredsen inviterer medlemmerne indenfor til medlemshygge med lidt morgenbrød og rigeligt med kaffe/te. Og så er det også tid til, at hygge med et bundt uregerlige snore der næsten lever deres eget liv! Vi skal nemlig lave brikvævning og det er Lena Mühlig og Lars vil prøve at hjælpe dig i gang med det lidt “nørdede” fletteri. Lena tager sig af begynder (eller genopfrisknings-) holdet, hvor hun hjælper os med at starte op på et ”simpelt” brikvævningsbånd og Lars tager sig af de mere øvede. Her kræver det, at man har prøvet brikvævning før, og man er klar til at begynde på et af de lidt mere avancerede bånd, nemlig et Gotlandsbånd, som er ensfarvet men med struktur/relief i vævningen.
Det kræver ikke så meget udstyr. Vi har nogle ting som man kan låne eller købe, men medbring gerne selv hvis du har
- Ternet papir og noget at skrive med, gerne 4 farvetuscher + 1 blyant og en lineal (vi har også noget).
- Poselukker til at låse garnet fast med, 2 stk. (vi har nogle, der kan købes ganske billigt).
- Et bælte eller en snor til at binde om livet, eller et vævebræt hvis du har det.
- 2 – 4 forskellige farver tråd, gerne uldgarn/strømpegarn der ikke lige er til at rive over (vi har også noget).
- Brikvævningsbrikker med 4 huller (vi har pap- og plastikkort der kan købes ganske billigt eller man kan selv lave papkort).
- 2 runde pinde i ca. 3-4 mm. i diameter (strømpepinde/blomsterpinde/store sikkerhedsnåle(maskeholdere) eller lign.) (vi har træ-grillpinde, der kan købes ganske billigt).
- En ‘skytte’ til vævesnoren (vi har pap som fungerer fint).
Hvis du mangler det hele, bliver prisen ca. 25 kr. og så er du i gang. Er du ikke til brikvævning, kan man som altid lave sine egne ting
Hammershus for videregående – fællestur med BMC på Hammershus. Torsdag den 16. marts, kl. 10:00-12:00.
Vennekredsen er inviteret med på en fællestur sammen med vinternetværket for guider på BMC. Kjeld Borch Vesth vil fortælle om borgen og vise os alt det, vi ikke ved – og svare på de spørgsmål vi har omkring stedet og historierne. Kjeld er ansat af Slots- og Kulturstyrelsen til at varetage istandsættelser af Danmarks fortidsminder fra historisk tid og er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole i ”Arkitekturhistorie og Restaurering”. Han kender alle kroge af Hammershus og har pulsen på fingeren vedr. de nyeste fund og mange teorier om borgen. For dem der var med til første del af denne tur, kan det tilføjes at det ikke er en gentagelse, men vi fortsætter hvor vi slap sidst, da vores tæer blevet blå og var ved af rasle af nede i støvlerne! Kjeld er en fantastisk fortæller og en uudtømmelig kilde til viden om Hammershus, så jeg kan garantere, at det bliver super spændende og lærerigt.
Vi mødes på Hammershus på Handicap P-pladsen/ved servicebygningen, men parker bilen oppe på den store parkeringsplads. Husk varmt tøj – det er altid koldere end du tror på Hammershus!
Nørkleaften den 22. marts, kl. 17:00.
Denne måneds nørkleaften, hvor man kan arbejde med sine egne ting. Der er intet tema, og ingen lærer – og ingen fælles mad (men måske kage). Det er en mulighed for, at komme og arbejde med hvad man selv har af projekter og hygge sig sammen, og så hjælper vi selvfølgelig hinanden, hvor vi kan. Hygge og håndværk – og husk madpakken 😊
Arbejdsdage på BMC den 25. og 26. marts kl. 10:00-15:00.
Husene på middelaldercentret, i landsbyen og på stormandsgården, skal gøres rene og fine til når gæsterne kommer vrimlende til påske, så vi trækker i arbejdstøjet og går i krig med at fjerne støv og snavs samt spindelvæv med beboere. Vi har udstyr til det hele, og alle er meget velkomne. Da vi serverer lidt frokost, vil vi meget gerne bede om tilmelding senest lørdag den 18/3, til mig/Lone. Kan du kun komme en af dagene eller bare et par timer, er det også fint. Al hjælp kan bruges.
April i korte træk.
Lørdag den 1. april
Medlemslørdag/træf-arbejdsdag.
Påske – den 6-7-8. april
Vi er aktive på pladsen med workshops og eget arbejde. Åbningstiden på centret er kl. 11-16.
Lørdag den 15. april
Sy- og læderkursus med Helle Pfeiffer. Tilmelding (og spørgsmål) til Helle Pfeiffer på tlf. 5154 1507 eller helle.pfeiffer@gmail.com senest den 15. april.
Lørdag den 22. april
Medlemsdag+ . Har vi familiedag på centret, hvor Lena vil fortælle om børneaktiviteter, middelalderlege og spil som man kan lave på pladsen – og vi skal selvfølgelig prøve det hele.
Torsdag den 27. april
Nørkleaften med hygge og håndværk.
Kontingent 2022.
Og så er det jo nu, at du skal til at betale kontingent for 2023, hvis du ikke allerede har gjort det. Prisen er uændret fra sidste år:
Personligt medlem 200 kr.
Familie medlem 400 kr.
Gruppemedlem 600 kr.
Hvis du var medlem i 2022 behøver du ikke at udfylde selve indmeldelsesblanketten på vores hjemmeside igen, men – husk at skrive dit navn på din betaling, uanset hvordan du betaler.
Indbetaling til Sydbank konto 6060 – 000 5843006 eller MobilePay 71397
Med venlig hilsen
Pbv. Lone Schræddergaard Hansen
Formand for Støtteforeningen Bornholms Middelaldercenters Vennekreds