Nyhedsbrev August 2019

Kære Venner,

Det vigtigste først.
Tusind tak til alle, der var med til at gøre dette års træfuge til en helt fantastisk, formidabel og forrygende uge.
Træffet er resultatet af et godt samarbejde mellem Vennekredsen og BMC og er understøttet af alle de frivillige aktører der bidrager til et fantastisk middelaldermiljø med masser af spændende aktiviteter, glade ansigter og gode samtaler ❤
Der er masser af billeder fra træffet, find dem på vores FB side 🙂

Det dejlige fællesfoto, som Peter Hollbaum-Hansen har taget kommer her

 

Nå, men hverdagen presser sig på og vi skal i gang med vores efterårsaktiviteter.

Fritidsfestival i Multihuset:

Lørdag den 24/8, kl. 11.00-15.00 er der Fritidsfestival i Multihuset i Østerlars.
Vennekredsen deltager med en bod, hvor vi fortæller om hvad vi laver både som støtteforening for BMC, og som forening med medlemsaktiviteter hele året.
Det ville være dejligt hvis vi kunne være 4-5 stykker der kunne være med, og måske vise lidt at de forskellige håndværk vi arbejder med.
Man må også gerne have et mindre salg af de håndværk vi fortæller om.
Hvis du har lyst til at være med, så kontakt mig senest den 22/8, så vi lige kan nå at koordinere hvad der skal ske.

”Kære medlemmer af huset.
Vi har nu fastsat tidspunktet for Multihusets årlige Fritids Festival. Fritids festivalen er ansigtet udadtil hvor vi præsenterer os selv (Huset og alle brugerne) og har mulighed for at hverve nye medlemmer, råbe politikerne op og holder en fest
😄 Huset arrangerer debat, happenings, café og sørger for en behørig pressedækning. I fylder rammerne ud med jeres interessante dagligdags aktiviteter og hvad i kan finde på for at trække gæster til på dagen.”


Medlemslørdage i efteråret:

Hver den 1. lørdag i måneden har vi medlemslørdag, der er åben for alle medlemmer af Vennekredsen. Vi starter kl. 9.30 med en kop kaffe, og så begynder vi på dagens aktivitet når vi er færdige med kaffen – ca. kl. 10.30. Vi plejer at slutte ca. kl. 15.00 og ca. kl. 12.00 spiser vi vores medbragte madpakke. Hvis der er planlagt en aktivitet kan man deltage i den, men man er også velkommen til, at komme og arbejde med egne projekter – selvfølgelig med respekt for, hvad der ellers sker i lokalet.

 

  1. september. Skesnitterdag med Heidi og Lars. Vil du prøve at snitte din egen ske? Så kom med denne dag, og få hjælp og vejledning til at få lavet din egen ske som du kan få med hjem. Tilmelding senest den 31/8, da vi skal have nok træ og knive til alle. Det er gratis at deltage. Det foregår udenfor, så du skal måske have lidt varmt tøj med. Vi starter kl. 9.30 med kaffe og brød og skesnitning starter kl. 10.30.Tilmelding til Skesnitterdagen sker via FB, eller  på en mail til Lone@voresfamilie.dk

 

  1. oktober. Runedag med Martin Holm. Martin kommer og fortæller om runernes historie fra år 200 til år 1400. Martin tager også stenhuggerværktøjet med, så hvis du gerne vil hugge din egen runesten, kan du gøre det efter foredraget. Martin vil efterfølgende følge runeforedraget op med en ekskursion til runesten på Bornholm – dato kommer senere. Der er ingen tilmelding. Vi starter kl. 9.30 med kaffe og brød og runeforedrag starter kl. 10.30.

 

  1. november. Vi arbejder med eget håndværk. Der er intet særligt emne på programmet – har du en idé? Måske skal du producere varer til julemarkedet? Vi starter kl. 9.30 med kaffe og brød.

 

  1. december. Pakkespil og julehygge. Vi mødes kl. 9.30 til en kop kaffe, og så spiller vi pakkespil. Bagefter går vi en lille tur oppe på pladsen, og så spiser vi lidt julemad sammen ca. kl. 13.00.

 

Efterårsferie:

I efterårsferie (uge 42) har Vennekredsen aktiviteter på BMC torsdag-fredag-lørdag. Åbningstiden er kl. 11-16. Vi har lavet en aftale med Åsa og Martin om at de kommer og holder både kursus og foredrag. Åsa har både et foredrag om stofkundskab for begyndere og et kursus i spjældvæv. Martin holder et oplæg om kirken i middelalderen. Detaljeret program kommer senere. Alle aktiviteter er velkomne på centret i uge 42.

 

Julemarked:

Ja, jeg ved der er længe til – og så alligevel er det lige om lidt…

Lørdag den 14/12 har vi øens hyggeligste julemarked for hele familien. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen, og måske skal du i gang med, at producere fine ting, som skal sælges. Alle medlemmer af Vennekredsen kan gratis få en bod, hvor man kan sælge hjemmegjort håndværksarbejde. Vi vil også gerne have aktiviteter og formidling. Så hvis du har en aktivitet eller en idé til et eller andet, så kontakt mig meget gerne.

 

På gensyn den 24/8!

Med venlig hilsen
Lone Schræddergaard Hansen
Formand for Støtteforeningen Bornholms Middelaldercenters Vennekreds