Nyhedsbrev fra Vennekredsen – September 2020

Kære Venner,
Så skal vi for alvor i gang med efterårets aktiviteter i Vennekredsen.
Vi har nogle medlemslørdage, et par kurser, ingen udenøs ture, men snart et julemarked. Det var vist det efterår… 

Medlemslørdage i efteråret:

September – Lørdag den 5/9.
Vi mødes nede på gården kl. 9.30 til kaffe og boller, og derefter går vi op på pladsen ved Gildeshuset (eller farverhuset), hvor Majbritt kommer og giver en introduktion til sprang. På vejen op på pladsen, skal vi have klippet lidt pil, som vi skal bruge. Så tag gerne en rosensaks i lommen/kurven. Mon ikke der også kommer nogen, der laver noget andet – f.eks. snitter lidt i en pind.
Uanset hvad du laver, skal du være velkommen til at være med.
Centret har åbent kl. 11-15, så vi er i dragt og formidler vores håndværk til gæsterne.

Helle kommer også på lørdag, så hvis du gerne vil planlægge hvad du skal lave på sy- og læderkurset den 3-4/10, så kom og få en snak med hende.
Tove kommer også, så hvis du vil være med til at plantefarve i efterårsferien, kan du få en snak med hende om, hvilke planter du evt. kan samle sammen inden da.


 

Oktober – Lørdag den 3/10.
Vi mødes nede på gården kl. 9.30 til kaffe og boller, og derefter er der sy-og læderkursus med Helle.
Sykurset fortsætter søndag kl. 10.00-15.00. Så hvis du har nogle forliste Corona-projekter fra foråret, så kom og få hjælp til at få dem gjort færdige.
Eller måske har du brug for en ny uldkjole, til vores julemarked?
Man er selvfølgelig også velkommen med sine egne ting.

November – Lørdag den 7/11. Vi mødes nede på gården kl. 9.30 til kaffe og boller. Temaet ligger endnu ikke helt fast, men det bliver noget med håndværk 😃

December – Lørdag den 5/12. Har vi vores julehyggedag med fællesspisning og pakkespil. Mere info kommer senere.

Efterårsferie:

I uge 42 er der åbent på centret mandag til lørdag, kl. 11-16. Vennekredsen har fællesaktiviteter på pladsen torsdag-fredag-lørdag. Vi er nede ved farvehytten, hvor der vil være workshop med plantefarvning sammen med farvekonnerna Tove og Jytte. Hvis du gerne vil være med til at plantefarve, men ikke rigtig ved hvad du skal gøre, så er du velkommen til at kontakte Tove på telefon 6177 3328. Martin kommer og brænder alun af bornholmsk alunskifer. Flere detaljer kommer i oktober nyhedsbrevet.


Lørdag den 17/10 (sidste lørdag i efterårsferien) har vi fællesspisning om aftenen og så starter vi op på vores film-hygge-aftener. Jytte og Dutten er i fuld gang med at finde ud af hvad vi skal se – det bliver selvfølgelig noget med middelalder… Uh, hvor jeg glæder mig 😊

 

Ture:

Sidste år, havde vi arrangeret en tur til Nationalmuseet, især for at se den nye vikingeudstilling. Men vi måtte aflyst turen pga. vejret. Den tur havde vi tænkt, at vi skulle have her i efteråret i stedet for. Men da rundvisninger på Nationalmuseet lige nu kun må medtage 10 personer ad gangen (pga. Corona) har vi valgt at udskyde turen endnu en gang ☹

I foråret skulle vi have været til Sagnlandet Lejre og se den nye vikingehal, men pga. Corona, blev vi desværre nødt til at aflyse turen. Vi havde talt om, at tage af sted nu i efteråret, men da Sagnlandet lukker ned for sæsonen den 20/9, synes vi ikke vi kan nå det. Så denne tur er også udskudt til engang til næste år ☹

Julemarked:

Jo-jo, den er god nok. Det er lige straks jul… Og lørdag den 12/12 har vi julemarked på BMC. Så hvis du skal have en bod, eller vil du op og være en del af hyggen, så sæt allerede nu kryds i kalenderen. Mere info kommer snart.