Nyhedsbrev Vennekredsen marts II

Kære Alle,

Mange kender sikkert vejrudsigten på bjælken i Gildeshuset på BMC. Men kender du også koden til at tyde, hvad de 12 tegn betyder?

Billedet er lånt fra Bornholms Middelaldercenters FB side

”Man noterede vejret hver formiddag og eftermiddag fra 25.december til 5.januar. Det vil sige hver af de tolv juledage. Derved kunne man forudsige vejret for årets kommende tolv måneder. Vejret om formiddagen på første juledag svarer til vejret i første halvdel af januar – eftermiddagsvejret til anden halvdel af måneden osv. Man starter med at tegne tolv lodrette streger, én for hver måned. Hvis det bliver solskin gør man ikke noget… Tegner man en halvcirkel, betyder det overskyet vejr. Udfylder man halvcirklen, betyder det nedbør.”

http://www.bornholmsmiddelaldercenter.dk/media/379932/guidebog_web.pdf

Der er ikke ét ord om blæst… Det har åbenbart ikke været noget man tog sig synderligt meget af i middelalderen. Helt anderledes end nu, hvor det er meget vigtigt at vide hvor meget det blæser, da vores færgetrafik åbenbart er blevet noget mere sårbar end dengang 😊 Nå, spøg til side – mit personlige gæt er, at blæsten ikke er med i kalenderen fordi det er en bonde-kalender, der fortalte hvordan sol og nedbør blev hen over året, så bonden kunne planlægge sit arbejde på marken og med dyrene, bedst muligt.

Nationalmuseet.

Vores tur til Nationalmuseet blev desværre aflyst i sidste øjeblik, da morgenfærgen fra Bornholm var ikke kunne sejle pga. blæst, og så kunne vi ikke nå vores rundvisning på museet. Der var 17 tilmeldte og vi havde alle glædet os til en fællestur med foreningen. Martin og jeg arbejder på, at finde en ny dag at tage af sted.

Billedet er lånt fra Nationalmuseets FB side

Arbejdsweekend.

Som tidligere skrevet har vi arbejdsweekend den 30-31. marts. Husene i landsbyen og på stormandsgården skal gøres klar til sæsonen, så vi trækker i arbejdstøjet og kommer og hjælper med forårsrengøringen. Alle er velkomne, men da vi serverer frokost, vil vi meget gerne bede om tilmelding senest den 28/3, til Lone.

Lørdag og søndag kl. 10:00 – 15:00. Frokost kl. 12:30.

Andre arbejdsopgaver på BMC.

Der kommer flere arbejdsdage i foråret og forsommeren. Vi har fået en meget fin oversigt fra Jane, over de opgaver som centret har ønske om at få hjælp til. Vi når jo nok ikke det hele, men kik på listen og se om der er en opgave du kunne tænke dig at være tovholder eller medhjælper på en af opgaverne. Hvis der er noget der frister eller som man vil spørge ind til, kontakter man mig eller Jane på jane@bornholmsmiddelaldercenter.dk eller på 5649 8319.
OBS! – Listen kan rekvireres hos Lone, på lone@voresfamilie.dk

Medlemslørdag.

Den næste medlemslørdag er den 6/4. Detaljeret program kommer senere, men det er aftalt at Lena kommer og giver en rundtur på pladsen, med fortælling om de enkelte huse og de aktiviteter der kan være. Vi mødes, som altid, kl. 9.30 til kaffe og brød.  

Påsken på BMC.

Der er åbent på BMC hele påsken, mandag 15/4 – lørdag 20/4, kl. 11.00 – 16.00. Vi også her fået en meget fin liste over de aktiviteter som BMC ønsker hjælp til. Tag et kik på listen og meld tilbage til mig eller Jane, om der er noget du gerne vil hjælpe med.

Sykursus.

Søndag den 5. maj kl. 10-15, er der sykursus med Helle Pfeiffer. Det er kurset fra den 16-17. marts, der er blevet delt i to. Der er ingen tilmeldingsfrist, da der allerede er nok tilmeldte. Men der er altid plads til flere. Så  kontakt meget gerne Helle på forhånd og fortæl hvad du vil sy, så hun kan planlægge og så der kan være plads til alle. Helle kan kontaktes på tlf. 5154 1507 eller helle.pfeiffer@pc.dk

Nyhedsbrev fra BMC.

Der er sendt nyhedsbrev ud fra BMC – klik på linket for at se det. Det er sendt direkte til de personer, der har angivet interesse i at modtage yderligere informationer om os. Der vil fremover udkomme kvartalsvise nyhedsbreve og man kan melde sig på mailinglisten ved at skrive til jane@bornholmsmiddelaldercenter.dk eller ved at klikke ”subscribe” helt øverst til venstre i nyhedsbrevet.

Kontingent 2019.

Du kan stadig nå det. Der skal indbetales kontingent til Vennekredsen for 2019. Som besluttet på generalforsamlingen er priserne uændrede, dvs. som flg.:

Personligt medlem                    175 kr.
Familie medlem                         350 kr.
Gruppemedlem                         500 kr.

Indbetaling til Sydbank konto 6060 – 000 5843006 eller MobilePay 71397 – husk at skrive dit navn.


På gensyn til arbejdsweekend den 30-31. marts!